Een paradijs voor buitenmensen

Tolne camping is gelegen in het noorden van Denemarken in een natuurrijke omgeving. Het is een paradijs voor mountainbikers en er zijn vele wandel- en fietsroutes door de natuur. In de directe omgeving zijn diverse stranden te vinden en veel mogelijkheden voor leuke uitstapjes tijdens de vakantie.

Ga naar het oceanarium in Hirtshals, de dierentuin in Aalborg of pretpark Fårup Sommerland. Of ontdek de geschiedenis van één van de omliggende dorpen, ga lekker winkelen in Frederikshaven of Skagen, of drink een kop koffie met overheerlijk taartje in het nabijgelegen Keramik Café.

Stranden

Tolne Camping wordt omringd door diverse stranden. Vanaf de camping ben je slechts 14 km verwijderd van het dichtstbijzijnde strand in Jerup. Op dit strand heb je een prachtige zonsopkomst. Liever naar de zonsondergang kijken? Ga dan eens naar de stranden van Tversted en Frederikshavn.

In Frederikshavn heb je het palmenstrand met ondiep en kindvriendelijke water. Iets verder, zo’n 26 km in noordelijke richting, bevindt zich het strand van Skagen. Via het lange, witte strand loop je naar het puntje van Denemarken en zie je de noord en oost zee bij elkaar komen.

Fietsen

Ook voor een fietsvakantie ga je naar Tolne Camping! Neem de routes Hærvejsruten of Tolneruten, fiets door de adembenemende natuur en laat je verrassen.

Daarnaast liggen er in Vendyssel meerdere (lange) panorama fietsroutes die je meenemen langs prachtige plekken. Tolne is een fietsparadijs voor recreatieve fietsers maar ook voor mountainbikers en wielrenners.

Wandelen

Tolne Camping wordt omringd door het prachtige Tolne Skov. Dit bos heeft een rijke vogelfauna en is het leefgebied van o.a. reeën en vossen.

In het bos staat een paviljoen, waar vandaan je drie routes door het bos kunt volgen die je langs grafheuvels en andere historische monumenten voeren. Vanaf Bålhøje (de grafheuvels) heb je een uniek uitzicht over het landschap naar Frederikshavn en helemaal tot het eiland Læsø. En vanaf de heuvels Tolne Bakker, kan je genieten van een prachtig uitzicht op de landtong Skagen Odde en de loopduin Råbjerg Mille.

Mountainbiken

In de directe omgeving van de camping liggen een aantal officiële mountainbike routes. Hier kun je prachtige routes rijden door de natuur, door de bossen, langs duinen en het strand.

De routes hebben diverse afstanden en zijn zowel mogelijk voor beginnende als gevorderde mountainbikers. Wij laten jou graag zien welke mountainbike routes in de buurt liggen van de camping.

Perfect voor kinderen

De omgeving van Tolne Camping is omringd door activiteiten en uitstapjes voor de kinderen. Zo worden in het Arendsreservaat Eagle World in Tuen de jachttechnieken van Scandinavische roofvogels gedemonstreerd en vind je in Ålbæk een groot activiteitenpark Farm Fun met attracties voor jong en oud. 

Een klein beetje verder rijden, kom je bij Fårup Sommerland. Een attractiepark voor het hele gezin. En ook Aalborg Zoo is een geweldige ervaring voor kinderen. Helemaal dicht bij huis, in Mosbjerg, ligt de Uggerby Å, hier kan je vissen of kanoën.

Dorpen in de omgeving

Tolne camping is centraal gelegen waardoor grotere dorpen & steden snel bereikbaar zijn. Ga naar Frederikshavn om een hapje te eten in één van de restaurants, breng een bezoek aan een museum of maak vanuit hier een dagtocht naar het mooie elinad Læsø.

Wandel je graag over het strand en in de duinen? Bezoek dan de grootste loopduin van Denemarken, de Råbjerg Mile in Bunken. Of snuif een dagje cultuur op in Hirtshals, bij het Duitse verdedigingswerk Bunkermuseet. In het noordelijkste stadje van Denemarken ligt het charmante Skagen. Hier vind je, naast leuke winkeltjes en restaurantjes, de Bolcheriet. Een ouderwetse snoepjesfabriek waar je ziet hoe een snoepje van begin tot eind wordt gemaakt.